Çorum Belediyesi Katı Atık İşleme Tesisine Ziyaret

Üniversitemiz Atık Yönetimi Koordinatörlüğü olarak Çorum Belediyesi Katı Atık İşleme Tesisine ziyaret gerçekleştirdik. Ziyarete Üniversitemiz Genel Sekreteri Erdal Kanık, Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Dursun Ali Köse, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Elvan Turan, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Özden ile birlikte ilgili idari personel katıldı. Katık Atık İşleme Tesisi Müdürü Engin Türkoğlu’nun tesis hakkında bilgilendirmeler yaptığı ziyaret kaynağında ayrıştırılan Üniversitemiz tehlikesiz atıklarının geri dönüşümü konusunda yapılması gerekenler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemiz, “Sıfır Atık” konsepti çerçevesinde Atık Yönetimi, Enerji Tasarrufu ve Yeşil Kampüs çalışmaları kapsamlı bir şekilde mevzuat çerçevesinde gayretle yapılmaktadır. Üniversitemiz Atık Yönetimi Koordinatörlüğü aracılığı ile sürdürülen çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülmektedir.

Üniversitemizde tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, ilgili mevzuat doğrultusunda toplanıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş taşıma ve bertaraf yetkisine sahip kuruluşlar aracılığıyla  tehlikeli atıklar bertaraf edilmekte, tehlikesiz atıklar ise Çorum Belediyesi’nin yetkilendirdiği lisanslı toplama kuruluşu tarafından kaynağından alınarak Katı Atık İşleme Tesisine ulaştırılmakta ve geri dönüşüme kazandırılmaktadır. Bu süreçler sonunda kayıt altına alınan tehlikeli ve tehlikesiz atıklar 01.01.2019-31.03.2019 tarihleri arasında “Entegre Çevre Bilgi Sistemi (ECBS)” ne beyan edilmektedir. Üniversite olarak tehlikeli ve tehlikesiz atıkların mevzuata uygun kaynağında ayrıştırılarak toplanması sağlanarak; Üniversitemize, İlimize ve Ülkemize atık yönetimi ve çevre konusunda örnek olmayı hedeflemekteyiz.



HIZLI ERİŞİM