Çorum Atatürk Lisesinde “Çevre ve Atık Yönetimi” konulu seminer verildi

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinliği kapsamında 10.12.2019 tarihinde 10:00-11:30 saatleri arasında Üniversitemiz Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Dursun Ali KÖSE tarafından yaşanabilir çevre, çevreyi etkileyen atıklar ve bu atıkların yönetimi hakkında seminer verildi. Seminer kapsamında özellikle atığın kaynağında minimum düzeye indirilmesi, tekrar kullanıma imkan verecek malzemelerin kullanımı konularına değinildi.


Sıfır Atık Projesi’nin yol haritası ve uygulama çalışmaları hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Sayın KÖSE, dünya kaynaklarının sonsuz olmadığını ve hızla artan nüfus, sanayileşme, üretim ve teknoloji karşısında kullanılan malzemelerin tekrar kullanım amaçlı geri dönüşüme kazandırılmaması sonucunda hem dünyanın çok ciddi atık kirliliği ve aynı zamanda kaynakların tükenme riski ile karşı karşıya kalacağını belirtti.


Atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile yıllık 4-5 milyar £ ekonomik kazancın da sağlanabileceği konusunda bilgilendirme yapan Sayın KÖSE, şayet atık yönetimi kültürü ve geri dönüşümün yaygınlaştırılamaması durumunda doğal kaynakların kayıpları hakkında çarpıcı örneklemelerle gençlerin dikkatini çekmeye çalıştı. Seminerin sonunda gençlerin sorularına ve düşüncelerine de yer verilerek söyleşi bitirildi. 



HIZLI ERİŞİM